Yanyana Tanışma Atölyesi – İstanbul Bilgi Üniversitesi

Yanyana Tanışma Atölyesi - İstanbul Bilgi Üniversitesi

Rum Cemaati ve Vakıfları Destekleme Derneği
Azınlık Hakları
Hak Temelli Sivil Toplum
Kültürlerarası Öğrenme
24 Şubat 2018
25 Katılımcı

PROJE HAKKINDA

Rumvader’in Avrupa Birliği projesinin üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler ayağında, “Tanıtma değil Tanışma” atölyesinin ikincisi İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

24 Şubat günü Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul kampüsünde gerçekleşen atölyeye katılan gençlerin değerlendirmeleri şöyle:

– Farkındalık, saygı, tolerans.
– Azınlıklar hakkkında farkındalık,farkındalıklarımızı paylaşma isteği ve ayrımcılıklara karşı direnmede daha pozitif bir bakış açısı geliştirdim.
– Azınlık haklarına olan ilgim pekişti. Daha çok bilgi sahibi oldum. Kendimi güzel bir bütünün parçası hissettim.
– Bu eğitim farkındalığımı arttırıp yeni kültürlerle tanışmamı ve bilmediğim şeyleri öğrenmemi sağladı.
– Deneyimsel öğretim sessiz ama doğrudan tepki ortaya koyduğumuz çarpıcı bir yöntem. Bu deneyimi gerçekleştirmek çok önemliydi benim için.
– Doğrudan azınlıklardan birileri ile görüşmek onların kendilerinden ne olup bittiğini dinlemek daha yakın hissetmeme sebep oldu. Kullanılan yöntemler gayet başarılı ve açıklayıcıydı.
– Türkiye’deki gayrimüslim azınlıklarla ilgili daha fazla bilgiye sahip olarak etkinlikten ayrıldığımı gönül rahatlığıyla
söyleyebilirim.
– Azınlıklar hakkında daha çok bilgi edindim, bilmediğim şeyler kattı bu eğitim bana. Kullanılan yöntem sıradan seminer ya da sunumlardan oldukca farklıydı, o yüzden daha eğlenceliydi.
– Ekstra bir sorumluluk katmadı benim açımdan, ama daha elle tutulur bilgiler ile bulunduğum ortamda anti bir sey söylendiginde onları çürütebileceğimi düşünüyorum.
– Deneyimsel eğitim yöntemi çok daha kalici ve etkileyiciydi. Soru cevap seklinde katılarak yararlı fikirler üretmeye calıstık. Açık kütüphane olayı da çok güzeldi
– Farkındalık, umut, inanç…
– Eğitimde kullanılan ilk oyun evreleri cidden hoştu kaynaşma açısından, çünkü insanların ortak dili beden dilini kullanmada daha etkili olarak ayrımsız
şekilde iletişime girilmesini sağladığını düşünüyorum. Özellikle yuvarlak şekilde durarak Kral Arthur’un “Yuvarlak Masa Şövalyeleri”nin yarattığı eşitliği yaratması açısından etkileyici buldum.
– Dostluk, barış, güzel vakit.

ATÖLYENİN KONULARI:

  • Azınlık Hakları
  • Hak Temelli Sivil Toplum
  • Kültürlerarası Öğrenme
  • Gençlik Çalışmalarında İşbirliği